2011. április 26., kedd

Gyöngyöspatától Csillebércig, avagy a vidám úttörő czigányság



Vasárnapig maradhatnak az üdülő "menekített" czigányok Csillebércen. A gyöngyöspatai nyaraló czigányok többnyire nők, gyerekek és idősek. Továbbra is kitartanak amellett, hogy ők a Véderő elől menekültek oda és nem pihenésre vágytak. Sőt! Vissza se mennének, ha tehetnék! Ennek valószínűleg a gyöngyöspatai lakosok örülnének a leginkább. Akkor nem is lenne muszáj Magyarországon maradniuk...ott van mondjuk Strasbourg. Na de viccet félre téve; a Vöröskeresztnek 3 és fél milliójába került a hétvégi kirándulás. Ki, miből fizette? Rejtély. Az összköltség pedig tényleg ennyi? Ezt sem tudhatjuk biztosan. Van ám még itt probléma!
A kormányszóvivő azt mondta, nem evakuálás történt, hanem üdültetés. Hopp! Akkor most ki hazudik? Aztán, mint ahogy lenni szokott jönnek a kérdések csőstül. Például, ha minden czigánnyal tele falu lakosai önvédelembe kezdenek! mert ugye már megvédheti magát az ember, akkor kik, mennyiért, miből viszik el a romákokat és hova? Hány busz kell akkor? Vagy "vonaton jönnek a vendégek?" A logisztika nehéz dolog, az országban található rengeteg útelágazódás miatt :). 

+ bónusz kérdés: hol a hiba a képen? Megjegyzésbe várom a válaszokat, a helyesen válaszolók közt kisorsolunk egy czigánnygyereket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése