2011. május 11., szerda

Demokrata Párt

Bejegyzés alatt áll Gyurcsány Ferenc pártja - írja a Magyar Nemzet. A lap szerint a Demokrata Párt közgyűlésén arról határozott, amennyiben az MSZP felvenné nevét, összeolvadna vele. Ellenkező esetben viszont a párt szakadárjaival alkotna egységet.  A bejegyzés alatt álló Demokrata Párt lehet az a politikai szerveződés, amelyben vezető tisztséget tölthet be Gyurcsány Ferenc volt kormányfő - írja a Magyar Nemzet. A lap minderre egy közgyűlési határozatból következtetett, amelyet az alakulóban lévő párt három jelenlegi vezetője szignált. A párt 2011. február 13-i közgyűlésén az MSZP-vel való összeolvadásról, illetve az ellenzéki pártból esetlegesen kiváló csoportokkal való együttműködésről határozott.

A közgyűlési határozat első pontja szerint amennyiben a Magyar Szocialista Párt kongresszusa úgy dönt, fel kívánja venni a Demokrata Párt nevet, akkor a Demokrata Párt egyesül a Magyar Szocialista Párttal, egyben hozzájárul ahhoz, hogy az egyesüléssel létrejövő társadalmi szervezet a jövőben a Demokrata Párt nevet viselje.

A második pontban egyhangúlag döntöttek arról is, hogy ha az MSZP kongresszusa „nem határoz a Demokrata Párttá alakulásáról, és ennek eredményeképpen az MSZP néhány korábbi tagjából másik társadalmi szervezet jön létre”, akkor a párt „egyesül ezzel a társadalmi szervezettel”. A lap szerint a bíróság központi honlapján lévő névjegyzékben még nincsen nyoma a Demokrata Párt nevű szervezetnek, de meg nem nevezett forrásra hivatkozva azt írja, hogy a bejegyzés folyamatban van. (mandiner.hu)

Vizsgáljuk meg kicsit ezt az "új" pártot. Már a választások alkalmával is tisztában voltunk azzal, hogy Mesterházyt azért borotválták meg, hogy el lehessen adni, mint a szoci párt fiatal vezetőjét. A nagyrészt nyugdíjas táborral bíró MSZP-t viszont ténylegesen Gyurcsány és régi cimborái vezették. Ez most teljesen biztossá vált. A Demokrata Párt nevét felveheti az MSZP. Gyurcsány az öszödi beszéd után a háttérből annyira tudottt irányítani, hogy egy, még be nem jegyzett párt bekebelezheti a szocialista pártot. ....és még csak meg sem lepődünk.
Nézzük csak meg, mit művelhet majd a Demokrata Párt. A legelső, ami eszembe jut, hogy párt szinten pénzelik majd a czigányok utazását, üdülését a "náczi bakancsok csattogásának" emlegetésével. Aztán megszokott módon lövik majd ki az emberek szemét. Ja, hogy a Fidesz van kormányon? Senkit nem érdekel, Fletonak még mindig hatalmas befolyása van dolgokra. Lássuk be, a név változtatással bővülhet a szoci tábor. Nem kell túl messzire menni; LMP. A névvel nyertek meg nem egy egyetemistát; Lehet Más a Politika. Meg persze Richard Field pénzével. A lényeg, hogy a Demokrata Párt hozni fogja a növekedést, mert minek is kellene a név mögé nézni. Ha demokraták akkor biztos jók. Hiába ugyanaz a banda, mint az MSZP és az abból kitett, kilépett stb.. emberek, a név, ami számít az egyszerű választópolgárnak.
Aztán persze lesz ám evés, ivás, mulatozás! Ingyen virsli, ajándékok, nem csak majálisokon, havonta! A szocik megtehetik, de ha fényképezel véged van.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése