2011. május 9., hétfő

Heti hírértékelő poszt

Sajnos a napokban többet voltam kórházban mint gép előtt, pedig lett volna miről írni. Az más kérdés, hogy amikor géphez kerültem és átböngésztem a  híreket el is ment a kedvem mindentől, sikeresen kiábrándultam Magyarországból. Nahát akkor kezdjük.

Csütörtökön elkezdődött  a várva várt, szinte már nürnbergi magasságokba emelt per, dr. Képíró Sándor volt csendőr százados büntetőpere. A jeruzsálemi Simon Wiesenthal Központ igazgatója, Efraim Zuroff úgy jellemezte ezt a pert, mint az utolsó náci háborús bűnös(sic!) pere. Ennek nevezik manapság egy 97 éves idős ember megalázását. Az odacsődült zsidók, nagyon élvezték a műsort, nevetve nézték végig a vádlott vergődését. Sárga csillagot viselte, amit sajnos levetetett velük a bíró. Én bízom az igazságos bírói ítéletben, de eme első döntését megvétóznám. Ha annyira akarják, had viseljék a csillagot. Csak 3 méter magas kerítés vegye őket körül.. A vád egyébként több helyen is hibás, az egyik bizonyíték például egy ÁVH-sok által kicsikart vallomás... No comment.
A tárgyaláson részt vesz Vladimir Vukcevic,a háborús bűnök kivizsgálásáért felelős szerb különleges ügyész, valamint a szerb nagykövetség által delegált személyek. Gondolom csak csaholni jöttek, nem azért hogy a szerb háborús bűnösök elítéléséhez gyűjtsenek adatokat....

Ugyancsak csütörtökön, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége és a Budapesti Zsidó Hitközség nyílt levelet intézett Judapest vezetőségének, hogy mégis hogy képzelik, hogy egy olyan határozatot hoznak, amely  "a Budapesten meggyilkolt zsidók tízezrei emlékének sárba tiprása, mert egy olyan emberről neveztek el teret, aki élete végéig hangoztatta zsidóellenes nézeteit, egész életében büszke volt nyílt antiszemitizmusára, és akit háborús bűncselekmények miatt ítéltek el." Szerintem mindenki kitalálja kiről, Wass Albertről van szó. Őt a román kormány és bíróság nyilvánította háborús bűnösnek, csak azért, mert székely.



Még mindig csütörtök, és nem sokkal felemelőbb hír mint az eddigiek. Most nem Judapest, hanem Hódmezővásárhely: bérbe adtak 99 évre egy ingatlant a Hit Gyülekezetének. Ingyen. A helyi politikusok többsége szerint megérdemlik ezt, mivel egy egyházról van szó. 30 éve léteznek. Nem kívánok mégegyszer véleményt nyilvánítani róluk, nem érdemelnek annyit.

Jutott erre a napra egy pozitív hír is, cukorgyárat akarnak építeni Kapuváron a helyi gazdák. Állami támogatásról szó sincs, sem az EU-éról. Ez egy teljesen helyi jellegű kezdeményezés, amit az elfogadhatatlan cukorárak és a mezőgazdaság tönkretétele eredményezett. A helyben termesztett cukorrépának több előnye is van: jobban tisztítja  a levegőt, mint más növények, és kevésbé függ az időjárás viszontagságaitól. A magyar cukor sokkal jobb minőségű, mint a külföldről hozott negyedosztályú "társai". A cukorgyártás közben keletkezett melléktermékek is helyben felhasználhatóak.

Péntek. Újabb tüntetés a rendvédelmi dolgozók részéről. Akasztott narancs és szegfű, füstbombák, égő "izraeli zászló". Pintér, és a kormány távozását követelik. A "zászló" égetést gyorsított eljárással torolja meg a sündőrség. A tüntetés vezetői elhatárolódnak a "zászló"égetőtől. Ezek szerint csak egy, vagy legalábbis kevés világosan gondolkozó rendvédelmi dolgozónk van. Nem hibáztatom őket. Mindenhol kamerák, meg is lettek fenyegetve a tüntetés előtt. És igen, demokráciában élünk. Pontosabban judeokráciában. Ahol bűn a magyarságot nyíltan vállalni, őrizni a rendet, és véleményt nyilvánítani.


"Négyszáz év után visszatérhet Európa térképére a független Skócia. A regionális választásokon győztes Skót Nemzeti Párt elnöke, Alex Salmond már bejelentette: négy éven belül népszavazást írnak ki a Nagy-Britanniától való elszakadásról." írta a kuruc.info. Ez egy pozitív hír a többi, a zsarnokságot és elnyomást magáról lerázni kívánó ország számára: van remény a szabadságra. Palesztina, Tibet, Írország. Magyarország. Egy a közös bennük, mindegyik felszabadításra vár.

GYMS megye, Szil község. Trianon emlékművet állíttat egy helyi család a rábaközi község számára. Az emlékművet közösségi munka erejével építik a helyi vállalkozók, 2011. június 4-én, a trianoni békediktátum 91. évfordulóján adják át, és szenteli fel a helyi plébános.

És végül egy videó, csak hogy a kisebbségi többségnek ne lehessen panasza blogunkra, amiért ebben a posztban nem foglalkozunk velük:

1 megjegyzés:

  1. Úgy érzem ezekkel még tartoztam, mindent kifejtenék én bővebben is. De akkor azt hiszem megunnátok a gyűlöletbeszédemet.:)

    VálaszTörlés