2011. május 31., kedd

Szálasi-emlékoszlop

Blogunk korábban írt arról, hogy egy mezőkövesdi férfi saját udvarán felállította Szálasi Ferenc első emlékművét. Szörnyű bűne után vizsgálódni kezdett a rendőrség, ám a végeredmény számomra kissé meglepő. A fejleményeket itt olvashatjátok. Forrás: kuruc.info.

A Szálasi-emlékoszlop felállítója nem, a Kuruc.info viszont elkövette a tiltott önkényuralmi jelkép használata nevű szörnyű bűncselekményt

Ez év március 12-én egy hungarista szellemiségű férfi a saját udvarán állított fel egy Szálasi-emlékoszlopot, amelyen nyilaskereszt is helyet kapott. A tiltott önkényuralmi jelkép használata és nagy nyilvánosság előtti közszemlére tétele bűncselekmény viszont csak részben valósult meg Mezőkövesden – nyilatkozta a HVG tudósítójának dr. Ongai Péter alezredes, a városi rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője.
Szálasi Ferenc kivégzésének 65. évfordulóján avatták fel Kárpáti Sándornak, a Magyar Gárda borsodi kapitányának udvarán az emlékhelyet, ami után a rendőrség önkényuralmi jelkép használata és közszemlére tétele miatt indított nyomozást. Az alezredes elmondta, hogy a városi ügyészség és a BAZ Megyei Főügyészség szakirányítása mellett nyomoznak, amelynek során azt állapították meg, hogy a Szálasi-emlékmű felállításával és a tiltott önkényuralmi jelkép – ebben az esetben a nyilaskereszt – használatával a gyanúsított nem merítette ki a bűncselekmény fogalmát. Alaposan átvizsgálták a helyszínt, és ott egyértelművé vált: a zárt deszkakerítéstől 10 méterre álló oszlopon szabad szemmel nem ismerhető fel a nyilaskereszt, a talapzatra pedig a hungarista mozgalom jelképét helyezték el, ami csak hasonlít a tiltott szimbólumra. Márpedig a törvény egyértelművé teszi az ilyen jelképeket, vagyis az azokra hasonlító ábrázolások nincsenek a büntethetőségi listán. Jelen állás szerint tehát nem rendelik el az emlékhely bontását.
Csakhogy az emlékműavatás képei megjelentek "egy internetes weboldalon", ahol már jól látható a nyilaskereszt – aggodalmaskodott ezredesünk –, és mivel így az közszemlére került, a cikk szerzője elkövette a tiltott önkényuralmi jelkép használata bűncselekményt. A rendőrség ezért egyeztetést kezdeményez az "ominózus portál" főszerkesztőjével és kérik a feltöltő adatainak kiadását. Ez azonban várhatóan nem lesz egyszerű – tette hozzá dr. Ongai Péter alezredes – mivel a weboldal külföldi szerverről működik.
Sőt, az "ominózus internetes weboldal" ismét közszemlére teszi a borzasztó fényképet, ismét elkövetve a szörnyűséges bűncselekményt - fűzzük hozzá mi:

És egy kis extra, ha valaki nem ismerné:


Zene: Sámy Zoltán
Szöveg: Uy Károly és Bitskey Miklós
Ébredj, magyar! Az ősi föld veszélyben!
Elvész a fajtánk, hogyha nem merünk!
Vélünk az Isten száz csatán keresztül,
Nem veszhetünk el, csak mi győzhetünk!
Harcoltunk bátran százezernyi bajjal,
De már a hajnal jön, hasadni kezd!
Ha összefog most, magyar a magyarral,
Győzelemre visz majd a nyilaskereszt,
A nyilaskereszt!

Ébredj, magyar, mert most halál az álom,
Nem magyar az, ki nem tart most velünk!
Harcba megyünk, de már ebben a harcban
Elpusztul mind az, aki ellenünk!
Rabokká váltunk ősapáink földjén,
Ne várd a hajnalt, jöjj, hasadni kezd!
Ha összefog most, magyar a magyarral,
Győzelemre visz majd a nyilaskereszt,
Szálasi Ferenc!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése