2011. március 16., szerda

Rövid híreink


Szombaton Mezőkövesden egy hungarista férfi házának udvarán - azaz magánterületen - állították fel Szálasi Ferenc első emlékművét. Az egykori nemzetvezető halálának évfordulóján a Hungarista Mozgalom jelképével ellátott emlékoszlopot állítottak neki. Az avatáson részt vettek a Pax Hungarica Mozgalom, a Lelkiismeret '88, a borsodi Gárda és a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom képviselői a Független Hírügynökség híradása szerint.








Több embert vett őrizetbe a rendőrség a Hősök terén, ahol avatásra készültek a Magyar Nemzeti Gárda tagjai. Az avatás résztvevői mintegy ötszázan, terepszínű ruhában érkeztek meg délelőtt a térre.

A Magyar Nemzeti Gárda szabályos, egyenes sorokban állt fel a március 15-i megemlékezéshez a Hősök terén, a rendőrök szerint ez alakzat, a résztvevők szerint nem. Hogy alakzat volt-e vagy nem, az azért fontos, mert a rendőrök szerint ha alakzatban állnak, akkor már úgy néznek ki, mint a másik Magyar Gárda, amit korábban betiltottak. És attól kezdve nem maradhatnak ott, hiába kaptak korábban engedélyt. Ezután szólították fel őket, hogy távozzanak, majd oszlatni kezdtek.
A rendőrség közel 20 főt állított elő, ellenük "feloszlatott társadalmi szervezetben való részvétel" miatt indult szabálysértési eljárás. Két ember ellen pedig azért, mert állítólag rátámadt a rendőrökre.


Négy személyt előállított a rendőrség igazoltatás megtagadása miatt kedden a Heves megyei Gyöngyöspatáról a gyöngyösi rendőrkapitányságra - tájékoztatta Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-t.
Mindez azután történt, hogy kisebbségi jogvédők és rasszizmusellenes civilek megmozdulást rendeztek a nemzeti ünnep alkalmából a településen, ahol március eleje óta járőröznek a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjai. Az MTI úgy értesült, hogy az előállított személyek "az egyesülethez csapódó, kopaszra nyírt, bomberdzsekis férfiak voltak".

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése