2011. március 19., szombat

Akkor, hogy is hívják?

"A Jobbik Fővárosi Frakciója a jövő szerdán esedékes közgyűlésen két közterület elnevezésére tesz javaslatot. A Ferenc körút – Üllői út kereszteződését az 1956-os forradalom legendás szabadságharcosairól Pongrátz fivérek terének, a Nagy Lajos király útja - Fogarasi út kereszteződését pedig a XX. századi magyar irodalom kiemelkedő alakjáról Wass Albert térre keresztelné. A Jobbik már hangot adott azon véleményének, hogy 1956-tal kapcsolatban elsősorban nem egy tengerentúli zenészről kell közterületet elnevezni, a városvezetés ezzel összefüggő antidemokratikus döntése viszont a párt közleménye szerint végképp méltatlan állapotot teremtett a kérdésben."
Az Elvis tér tehát nem tetszik mindenkinek. Jogosan. Mit is tett ez a Presley gyerek? Semmi különlegeset; énekelt. '57 január 6-án az Ed Sullivan Show műsorában adta elő a Béke a völgyben (Peace in the Valley) című dalt, amelyet az ’56-os magyar forradalommal való együttérzéseként osztott meg az amerikai közönséggel. Oké, és? Állítólag Johnny Cash is elénekelte a dalt, így akár Cash tér is lehetne Budapesten. Sőt menjünk tovább! Nevezzük el a teret mondjuk Ragazzi térre. Mért? Mert az olaszok meg megírták és elénekelték ezt:

Ráadásul követelték kormányuktól a segítségnyújtást, ami sajnálatos módon elmaradt. A spanyolok segélycsapatokat is küldtek, de azt a nagy demokratikus júeszé leállította. Ha már USA...hol is voltak, hogy nem segítették nemzetünknek kivívni a szabadságot? Egyiptomban. A Szuezi-csatorna államosítása ellen tört ki akkor egy izraeli-brit-francia háború, amibe ugye az Egyesült Államoknak bele kellett szólnia, mert az tényleg a demokráciáról szólt. Úgy látszik a mi forradalmunk nem. Teljesen egyetértek a Jobbik indítványával. Nem kell ide drogos zenész tér, mikor vannak nekünk forradalmáraink, nemzeti hőseink. Wass Albert munkásságát pedig egyáltalán nem becsülik. Nem tanítják az iskolákban, helyette van Franz Kafka a tananyagban, mert ugye Kafka zsidó volt(ezt nem is kell tovább boncolgatni, aki érti, érti). Wass Albert is megérdemelne egy teret.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése