2011. március 28., hétfő

Alkotmánytervezet 2. - Szabadság és Felelősség

Nem egészen két hete elkezdtem írni alkotmánytervezetünkről. Ma megtudhatjuk, hogy mit módosítanának a jelenlegi tervezeten. Kíváncsian várom.

A jelenlegi tervezetből ismét szeretnék kiemelni egy számomra fontos mondatot:
"Magyarország elismeri az ember egyéni és a közösségek együttesen gyakorolható alapvető jogait."

Mivel rendőrállamban élünk, amelynek a jelenleg 2/3-os többséggel rendelkező pártunk és kormányunk parancsol, ez a sor az egyik legnagyobb hazugságot tartalmazza alkotmány-tervezetünkben.
Vagy lehet, hogy ez alatt azt értik, hogy szabadon késelhetnek a czigánybűnözők? Vagy azt, hogy a politikusaink szabadon lophatnak? Mert ugye mindegyik egy csoport, mindegyikre jellemző az előbb leírt tulajdonság, mindegyik büntetlenül csinálhatja. Ezeket védené alkotmányunk?
Az átlagember mit mond? "-Ez nem így van mert, nincs czigány- és politikusbűnözés. -Akkor mit gondolsz a czigányokról és a politikusokról? -Mindegyik lop, csal, hazudik. -Akkor viszont miről beszélünk?" Ez egy megtörtént beszélgetés egyik ismerősömmel.
Hol élnek az ilyenek? Nem hiszem el, hogy alig egymillió ember látja be hazánkban ennek a két dolognak a létét.

Na de kanyarodjunk vissza tételmondatunkhoz. Rendőreink azért csuknak le, vernek, aláznak meg embereket, mert árpád-sávos embléma vagy pedig oroszlán van a ruházatukon. "A Gárdát már feloszlatták, és gyűlöletkeltő jelképeket viselnek" - mondják sünék. Nem lenne utolsó, ha magyar létükre tisztában lennének ezek jelentésével. Megtörtént eset, hogy a Turult náci sasnak bélyegezték, a "Boldog asszony anyánk" kezdetű egyházi éneket-amely mellesleg a régi magyar himnusz- pedig nem engedték elénekelni. Áldott tudatlanság...

Hol van ilyenkor a szabad gyülekezési jog és a közösségek együttesen gyakorolható joga? Nem énekelhetnek? Nem viselhetnek a dicső történelmünkre visszaemlékező ruházatot? Nem. És miért nem? Azért mert egy gondolkodó, és tisztán látó csoporthoz tartoznak, amelyet rendőrállamunk vezetői illegálisnak bélyegeztek. De nem nyíltan! Nem. Mossák kezeiket. Miért nem lépnek fel a tahó világ meg néger fotel ellen? Mert abban van a pénz, és nem utolsó sorban ezekkel a szemetekkel lehet a legjobban butítani és irányítani a magyar népet. Már ott tartunk, hogy a Himnuszra nem állnak fel-kivéve ha nagyon muszáj- a tahó világra meg csorog a nyáluk, hogy épp melyik pornós-drogos k*rva vagy bűnöző kerül vissza a villába.

Sajnálom ezeket a szegény elbutított lelkeket. De reménykedem, hogy még van esély a megmentésükre. Ehhez össze kell fognunk, mint 1848 tavaszán, vagy 1956 őszén. Akkor talán eljöhet valami jobb, valami szebb jövő.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése