2011. március 17., csütörtök

Tót Petőfi?

Ismét megmutatkozott északi "barátaink" és "uniós testvéreink" gondolkodás módja. Ismét megmutatkozott a magyargyűlölés, amely már évek óta jellemzi a szlovák vezető elitet és az általuk képviselt magyarverő csürhét. Ismét megmutatkozott, hogy a tőlünk ellopott területeken a anti-magyar társadalomé a vezető szerep.
Felvidéki testvéreink nem írhatják le helyesen egyik legnagyobb költőnk nevét... Petrovics Sándor. Kinek mond ez a név valamit? Senkinek semmit? Akkor leírom hogy nekem mit mond. Petőfi Sándor. Igen, ez a szerb, de mégis magyar gondolkodású költő így magyarosította a nevét. Miért tette ezt? Azért, hogy eggyé váljon avval a nemzettel, amelynek szabadságáért harcolt. Azért, hogy segítsen egy másik hatalom, egy másik ország abszolutisztikus hatalmának lerázásában és eltiprásában.
És most mit jelent az ő dicső neve? Számunkra a szabadság egyik legnagyobb harcosát.
A tótoknak mit? Az elnyomás egyik jelképét... Igen! Egy szabadságharcos nevét elnyomóként használni??? Hol van ilyenkor az Únió? Jah hogy sehol? Hogy avval van elfoglalva hogy brüsszelnek és a nyugatnak jó legyen? Hát brüsszel és a nyugat bekaphatja... Méghozzá tövig. Amíg a gyűlölet és elnyomás ellen nem lépnek fel hatásosan addig nem érnek semmit. Addig gyűlölöm őket... Tiszta szívből. Aki nem érti hogy miről beszélek itt a link, ez mindent elmond..

http://index.hu/kulfold/2011/03/17/szlovak_erettsegi_csak_a_andor_petofi_jo/

1 megjegyzés: